TeslaCrypto

Zenica

Kripto mjenjačnica za prodaju i kupovinu kriptovaluta TeslaCrypto je stigla u Federaciju sa ponudom od 50+ kriptovaluta (ethereum, bitcoin,litecoin,doge,shiba i druge kriptovalute koje nudi naša mjenjačnica kriptovaluta) na kojoj se vrši kupovina ili prodaja kriptovaluta  za KM uz samo 1% provizije preko vašeg računa na našoj kripto mjenjačnici u bilo kojoj banci u Zenici.
Trenutna cijena kriptovaluta je prikazana na našem marketu TeslaCrypto.me – Home | Kriptovalute | Srbija


Banke za isplate kriptovaluta u Zenici:
Intersa SanPaolo https://intesasanpaolobanka.ba/
Raiffeisen Poslovnice i bankomati | Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina
Atos ATOS BANK
Unicredit www.unicredit.ba
NLB www.nlb-rs.ba
MF banka KONTAKT – MF BANKA
Nova Banka Nova Banka | Početna
Addiko https://www.addiko.ba/
Sparkasse http://www.sparkasse.ba/

Zenica je industrijski grad smješten u središnjoj Bosni i Hercegovini. To je četvrti po veličini grad u zemlji i glavni grad Zeničko-dobojskog kantona i jedan od gradova sa najvise korisnika kriptovaluta i mjenjačnica kriptovaluta. Zenica je poznata po svojoj industriji čelika i rudarstvu.

Grad je dobio ime po rijeci Zenici koja teče kroz njega. Ovaj grad ima bogatu industrijsku istoriju koja seže unatrag vijekovima. U 19. vijeku, Zenica je postala važno industrijsko središte nakon otkrića velikih količina ruda željeza u okolnim planinama. To je dovelo do razvoja rudarstva i čeličane koja je postala simbol grada.

Zenica je poznata po svojoj čeličani – ArcelorMittal Zenica, koja je jedna od najvećih industrijskih postrojenja u Bosni i Hercegovini. Čeličana je važan izvor zapošljavanja za lokalno stanovništvo i igra ključnu ulogu u gospodarstvu regije.

Grad također ima bogatu istoriju i kulturno nasljeđe. U blizini Zenice nalazi se staro srednjovjekovno naselje Vranduk, koje je bilo važna utvrda i trgovinsko središte u prošlosti. Vranduk ima dobro očuvanu tvrđavu s kojom se možete upoznati sa istorijom regije.

Zenica također nudi razne kulturne aktivnosti i znamenitosti. Tu je Gradski muzej Zenica, koji prikazuje arheološke nalaze i druge kulturne artefakte. Također možete posjetiti Kamberovića polje, prirodni park s prekrasnom prirodom i mogućnostima za rekreaciju.

Grad je također obrazovno središte s nekoliko visokih škola i fakulteta. Studenti iz cijele Bosne i Hercegovine dolaze u Zenicu kako bi stekli obrazovanje u različitim područjima.

Iako je Zenica poznata po industriji, grad se također trudi poboljšati svoju infrastrukturu i razvijati turistički potencijal. S obližnjim planinama, rijekama i prirodnim ljepotama, Zenica pruža mogućnosti za aktivnosti na otvorenom i turističke posjete.

Zenica je grad koji je izrastao iz industrijskog središta, ali također ima svoje kulturno i istorijsko bogatstvo. Sa svojim industrijskim nasljeđem i prirodnim ljepotama, Zenica nudi raznolike mogućnosti za posjetitelje i stanovnike.

Mjenjačnica kriptovaluta TeslaCrypto preporučuje da posjetite u Zenici:
SRK Kamberovića polje Facebook 061 604 148
Hotel Hotel Zenica +387 32 209 600
Muzej Muzej Grada Zenica (zemuzej.ba)+387 32 209 515
Čeličana ArcelorMittal Zenica | Pametniji čelik za ljude i planetu
Pizzeria Facebook 032 979-613
Ćevabdžinica kod Seje  +387 32 401-231
Mjenjačnica Kriptovaluta TeslaCrypto New Generation Cryptocurrency Exchange | TeslaCrypto  +387 65 283 022